Monelle jäätelö kuuluu lapsuusmuistoihin. Sinunkin lapsuudessa ja nuoruudessa on ollut jäätelöitä, joita oli saatavilla lähikaupan pakastealtaasta. Osan olet saattanut jo unohtaa. Muistatko vielä nämä pakastehyllyiltä kadonneet jäätelöt? Tervetuloa makumatkalle menneisyyteen ja kultaiseen nuoruuteen.

Rasvaton Nauti Pois!-jäätelö

1990-luvulla kiinnitettiin paljon huomioita rasvan määrään. Rasvattomat ja vähärasvaiset tuotteet kuten margariinit, jogurtit ja maidot haluttiin mahdollisimman vähärasvaisena. Sama myös jäätelön osalta. Tämä jäätelö oli kokonaan rasvatonta, tosin sokerin määrästä ei ole tietoa.

wanhat-suomalaiset-kadonneet-jaatelot-1

Ihana Sun Ice-jäätelö

Vaikka tuttuja litran jäätelöpakkauksia on edelleen saatavilla pakastealtaalla, on muutamia merkkejä hävinnyt. Markka-aikana hinta oli 9,90 litra, eli nykyeuroksi pyöristettynä suurin piirtein 1,65 euroa per litra. Oi hintoja, oi aikoja!

wanhat-suomalaiset-kadonneet-jaatelot-2

Kiviset ja Soraset-jäätelö

Muistatko Reetu-puikot? 1994 valmistunut Kiviset ja Soraset-elokuva aiheutti pienoisen buumin Suomessa saakka.

Jive-pikarijäätelö

Pikareissa myytävää jäätelöä on ollut olemassa jo aiemmin. Tässä mallia vuodelta 1996.

wanhat-suomalaiset-kadonneet-jaatelot-3

La Gala-jäätelöt

Muistatko merkin, ja kauniin hymyilevän naisen kasvot? Nykyään on harvinaista, että jäätelöpaketissa on ihmisen kuva mainostamassa.

wanhat-suomalaiset-kadonneet-jaatelot-4

Gruntzi-jäätelö

Melkoinen nimihirviö! Gruntzia mainostettiin TV:ssä saakka. Ohessa tyylinäytettä 1990-luvulta.

Jäätelökesä-jäätelö

Jäätekökesä-laulun moni muistaa, mutta entäs tätä pakettia? Ihana paketti muistuttaa reissuista sukulaisten ja tuttavien luo. Ehkäpä myös kesäisitä nuoruuspäivistä, syntymäpäivistä sekä viikonloppujen herkuttelupäivistä.

wanhat-suomalaiset-kadonneet-jaatelot-5

Mehujäät

Kävitkö kioskilla? Tarjolla oli aina myös mehujäätä. Nämä wanhat muistuvat varmasti monen mieleen. Onneksi Lipsi-mehujää on palannut kauppoihin ja säilyy valikoimassa klassikkona.

wanhat-suomalaiset-kadonneet-jaatelot-6

Bart Simpson-jäätelö

Muistatko vielä T-Kauppaketjun? Emme mekään. Mutta sieltä on saanut Bart Simpson-jäätelöä 1990-luvulla.

Pingviini vaniljajäätelö-pikari

Tätä ihanuutta syötiin pienestä pikarista hillosilmän kera. Mukana tuli puinen lusikkaa muistuttava lasta. Pakkaus itsessään on jo syötävän hyvän näköinen!

wanhat-suomalaiset-kadonneet-jaatelot-7

Kuvat: www.lapsuusmuistelua.vuodatus.net