Muutaman kierroksen ajan näytti jo siltä, että Liverpool menee menojaan Englannin Valioliigassa.

Mestaruustaisto heräsi kuitenkin henkiin heti vuoden vaihtumisen jälkeen, kun Liverpool hävisi 2–1 Manchester Citylle viime torstaina (3.1.).

Tulos tasoitti sarjataulukkoa merkittävästi, ja tällä hetkellä taistelu Englannin kruunusta näyttää ennätystasaiselta.

Tuloksen myötä Liverpoolilla on enää neljän pisteen kaula Cityyn. Tottenham on puolestaan vain kuuden pisteen päässä kärjestä.

Liverpoolin manageri Jürgen Klopp suhtautuu kuitenkin tyynesti sarjataulukkoon.

– Jos joku olisi sanonut ennen kauden alkamista, että johdamme sarjaa neljällä pisteellä molempien City-pelien jälkeen, olisin maksanut siitä tiedosta! Meille on tärkeintä edetä peli kerrallaan. Jos olisimme voittaneet viisi mestaruutta viimeisen kymmenen vuoden aikana, ajattelisimme varmasti toisin. Meillä ei kuitenkaan ole sellaista kokemusta. Emme ole voittaneet tällä joukkueella vielä mitään, Klopp sanoi lehdistölle.

City-käskijä Pep Guardiola oli voitosta luonnollisesti huojentunut.

– Tämä ottelu oli meille kuin finaali. Jos olisimme hävinneet, kausi olisi ollut melkeinpä ohi. Nyt olemme taas mukana mestaruustaistelussa, Guardiola pohti.

Kärjen takana kuhisee

Kärkikamppailun tulos oli positiivinen uutinen myös tasaisesti pelanneelle Tottenhamille.

Vedonlyöjän kannalta lontoolaisseura on kiinnostava pelikohde. Spurs on sarjan paras vierasjoukkue, eikä se ole pelannut tällä kaudella vielä yhtään tasapeliä Valioliigassa.

Uusi vuosi on tuonut myös mielenkiintoa taisteluun Mestarien liigaan oikeuttavista sijoituksista.

José Mourinhon potkujen jälkeen Manchester United on ollut voittamaton jo neljässä liigakamppailussa.

Seuran väliaikainen manageri Ole Gunnar Solskjær on saanut herätettyä erityisesti Unitedin tähtipelaajat. Esimerkiksi ranskalainen keskikenttäsuuruus Paul Pogba on paukuttanut joulun välipäivinä peräti neljä maalia.

Englannissa puhutaankin jo siitä, muuttuuko norjalaisvalmentajan pesti pysyväksi. Solskjær myönsikin edellisen liigavoiton jälkeen toivovansa jatkosopimusta.

– En tietenkään halua olla vain väliaikainen manageri! Täällä on niin mahtava joukkue ja ilmapiiri, mutta tällä hetkellä menemme eteenpäin peli kerrallaan. Teen työni niin kauan kuin olen täällä, United-manageri totesi.

Mitä tapahtuu siirtomarkkinoilla?

Oman mausteensa vuodenvaihteeseen tuo myös tammikuuksi avautunut siirtoikkuna.

Toistaiseksi merkittävimmän hankinnan on tehnyt neljäntenä sarjassa majaileva Chelsea.

Lontoolaisseura osti yhdysvaltalaisen Christian Pulisicin 58 miljoonalla punnalla Borussia Dortmundista. 20-vuotiasta laitahyökkääjää pidetään yhtenä Euroopan pääsarjojen lupaavimmista pelaajista.

Muutoin tammikuun siirtoikkuna on ollut vielä hiljainen kärkijoukkueiden osalta.

Liverpool tosin kauppasi Englannin maajoukkueessakin debytoineen hyökkääjä Dominic Solanken 19 miljoonalla punnalla Bournemouthiin. Samalla Liverpool lainasi Bournemouthille myös laitapuolustaja Nathaniel Clynen.