Tasavallan presidentti Sauli Niinistö sai puolisonsa Jenni Haukion kanssa poikalapsen perjantaina 2. helmikuuta 2018. Tämä on ensimmäinen kerta, kun Suomessa istuva presidentti saa perheenlisäystä virkakautensa aikana, minkä takia lapsi onkin jo saanut paljon huomiota.

Presidenttiparin lapsi on saanut aikaiseksi sellaisen mediamylläkän, että huumaa voisi jo verrata monarkiamaiden lapsiuutisiin.
Vaikkei demokraattisessa Suomessa presidentin lapsella olekaan minkäänlaisia syntyperäisiä valtaoikeuksia, voisi joistakin reaktioista ja mitä “turhempien” uutisointien asian tiimoilta luulla, että kyseessä on vähintäänkin tuleva vallanperijä.
Haukiolle lapsi on ensimmäinen, mutta Niinistöllä on entuudestaan kaksi poikaa. Ja onhan heillä Lennu! (Lennu presidentiksi 2024)


Kuva: Eriika Ahopelto / Aamulehden arkisto.

Monen valtamedian lisäksi asiasta ovat julkaisuja kirjoittaneet niin seurakunnat, poliisi kuin yksityishenkilötkin. Facebookissa oli jopa oma tapahtumansa, Tasavallan varpajaiset, jonka osallistujat halusivat yhdessä kohottaa maljan ja kajauttaa kolminkertaisen eläköön-huudon vauvalle. Osallistujia oli Facebookin mukaan yli 4 tuhatta ja kommenttejakin tuli satoja.
Voi olla, että kansa on vain kyllästynyt toistuviin synkkiin uutisiin niin kotimaasta kuin maailmalta, ja niinkin puhtaasti iloinen uutinen, kuin terveen lapsen syntymä oli odotettu piristys.

Tuhoa Tylsyys on aivan yhtä innoissaan uudesta pienokaisesta ja haluaakin osallistua vauvahuumaan. Seuraavaksi jännitetäänkin, minkä nimen Niinistö ja Haukio pojalle antavat? Menevätkö he perinteisellä, vai lähtevätkö he modernille linjalle?

Kommentoi meille Facebookissa oma nimiveikkauksesi ja osallistut arvontaan! Voittajat palkitaan tyylikkäästi, kuten aina.

Kilpailu päättyy vauvan nimen tultua julkisuuteen. Facebook ei suosittele eikä hallinnoi kampanjaa millään tavalla eikä se liity mitenkään Facebookiin. Julkistamme voittajien etunimet ja otamme heihin yhteyttä Facebookin kautta.

Nimikirjat esiin ja ehdotuksia kehiin!