Kerran elämässä koettaviin elämyksiin kuuluu kuumailmapallolento savupiipunmuotoisista kivimuodostelmistaan tunnetussa Turkin Kappadokiassa. Matkailusivusto Rantapallo kertoo, että syksy on otollista aikaa matkustaa Kappadokiaan, sillä silloin ilmasto suosii suomalaisreissaajia eivätkä kohteet pursua muita turisteja.

Näin matkailusivustolla kuvataan kuumailmapallolentoja:

”Kuumailmapallolennot ovat iso bisnes Kappadokiassa. Kuumailmapallolentoja järjestetään turvallisuussyistä vain aamuisin auringonnousun aikaan, sillä silloin ilma ja maa ovat samanlämpöisiä, eivätkä yllättävät ilmavirtaukset aiheuta vaaratilanteita lennoilla. Aamuisin myös henkeäsalpaava auringonnousu levittäytyy Kappadokian siluetin ylle.

Kuumailmapalloretki kestää tavallisesti muutamia tunteja, joista ilmassa ollaan noin tunti. Kappadokiassa hintaan sisältyy nouto hotellilta sekä mahdollisesti pieni aamiainen, kuljetus kuumailmapallolle, varsinainen ilmapallolento sekä paluumatka hotellille. Retket maksavat noin 200 euroa henkeä kohti.”

Sosiaalinen yhteisö ja verkkopalvelu Reddit on julkaissut videon kuumailmapalloista Instagram-tilillään. Kuumailmapallojen lentoa kuvataan ravintolan sisältä. Näkymä on sadunomaisen epätodellinen.

Kuumailmapallolento Kappadokiassa on sykähdyttävä elämys.


Jos upotus ei näy, voit katsoa sen myös täältä.

Lähteet:
Matkailusivusto Rantapallo
Reddit / Instagram