Tuhoa Tylsyys -sivusto järjesti loppukesän piristykseksi Suuren niksikisan, jossa etsittiin näppäriä niksejä ja kaikkien aikojen niksimestaria. Kolmen kisaviikon päätteeksi niksimestariksi kruunattiin lahtelainen Jorma Tuukkanen, joka palkittiin 100 euron Superlahjakortilla.

Tuhoa Tylsyys -tiimin haastattelussa Suuren niksikisan voittaja kiittää voitosta vaimoaan – kaiken takana kun oli kuulemma nainen.

“Kannattaa joskus näköjään kuunnella ja seurata sitä kauniimpaa osapuolta – koska joskus voi käydä tuuri ja voittaakin jotain“, Jorma kertoo.

Niksikisan voitto irtosi hauskalla ja kekseliäällä ikimadolla.

“Kävipä kerran, että ongella ollessamme madot loppuivat. Noh, vaimoke siinä aurinkoa otti, ja niin kuin aina ja joka paikassa, oli kutimet mukana. Siittä sitten mulle ”lonkeron” neuloi ja hyvin nappasi“, niksimestari kertoo ikimatoniksin taustasta.

suuren-niksikilpailun-voittaja-kiittaa-voitosta-vaimoaan-2

Niksimestarilta tuli niksejä kilpailun kaikilla kolmella viikolla. Niksien joukossa oli neuvoja valkoisten kenkien puhdistamiseksi ruokasoodalla, kalustetassujen käyttämisestä kodinkoneiden alla ja mahtuipa mukaan myös yksi kunnon sukkahousuniksi:

“Sukkahousut kunniaan! Väsyneenä junassa tai bussissa matkustaessa vedetään sukkahousut päähän ja sidotaan jalkaosat penkin päätuen ympäri. Näin vierustoverisi välttyy epämiellyttävältä kuolalta takinmiehustassaan, kun pää ei retkahtaessa pääse rojahtamaan!“

Niksimestari on havainnut kilpailuun lähettämänsä niksit hyviksi omassa arjessaan.

“Meillä nuo kalustetassut ovat käytössä kodinkoneissa ja ruokasoodakin toimii monessa. Tuo sukkahousujuttu minua vaan nauratti, niin laitoin sitten senkin esiin. Mitä voittojuttuun tulee, niin se tosiaankin toimii. Sain toissa kesänä kalan vaimokkeen neulomalla “madolla“ ja aion kokeilla vastakin“, Jorma toteaa.

Ikimatoon nappasi pikkuinen särki.

“Pitihän sitä kokeilla. Naureskeltiin ja ohops, ei kauan mennyt, kun nappasi“, Jorma muistelee kalastuskokeilua ikimadolla.

Tuhoa Tylsyys -tiimi päätti yllättää niksimestarin arvonimen mukaisella pokaalilla:

suuren-niksikilpailun-voittaja-kiittaa-voitosta-vaimoaan-5

Ehkäpä pokaali kirvoittaa niksimestarin uusiin tylsyyttä tuhoaviin nikseihin…

Kuvat: Jorma Tuukkanen