Oletko harkinnut sulkapalloa uutena harrastuksena? Se on kokeilemisen arvoinen monipuolinen kuntoilulaji, joka sopii kaikille.

Ensin muutama sananen sulkapallon historiasta. 1800-luvun puolivälissä Intiassa asuneet englantilaiset upseerit pelasivat sulkapalloa. He toivat pelin mukanaan Eurooppaan ja Amerikkaan. Englannissa sulkapallo esiteltiin Beaufortin herttuan Badmintonhouse-tilalla, josta pelin nimi badminton juontaa.

Meille Suomeen laji saapui melko myöhään eli vuonna 1944 ja ensimmäisestä Suomen mestaruus -tittelistä kamppailtiin vuonna 1955.

Miksi harrastaa sulkapalloa?

Sulkapalloliiton sivuilla kerrotaan lajin hyödyistä. On päivänselvää, että sulkapallo kasvattaa kuntoa. Mutta samalla kehittyvät ennen kaikkea pelaajan tasapaino, notkeus ja koordinaatio ja näillä on iso merkitys osteoporoosin ennalta ehkäisyssä.

Tarvittavat välineet

Sulkapallon aloittamiseen tarvitaan maila, pallo ja sisäpelikengät. Pelivaatteeksi käyvät esimerkiksi shortsit ja t-paita.

Seuratoiminta

Jos haluaa liittyä seuratoimintaan, Suomesta löytyy 120 Sulkapalloliiton jäsenseuraa. Seuraluetteloon pääset tästä linkistä.

Jokunen treenikerta vaaditaan alle, jotta yltää seuraavan videon temppuihin, mutta sitkeällä harjoittelulla sinäkin voit kyetä lyömään jalkojesi välistä.

Lähteet:
www.victor.fi
Sulkapalloliitto
Pongfinity