Kipu ei ole kaunista eikä sitä kannata sietää tarpeettomasti, ota apuvälineet avuksi.

Selkäkipu on pahimmillaan invalidisoiva, varsinkin kun alaselkä juimii ja hirttää kiinni. Silloin ei mistään tule mitään, kuulostaako tutulle? Alarangan välilevyvaivaisena oleminen ei tosiaan ole herkkua, kipu on jäätävää ja pitkään kestäneenä se lannistaa ja vie kaikki voimat. Sängystä pääseminen ylös on mahdotonta, jalat ei kunnolla kanna. Vaikka nostoapua olisi saatavilla, ei uskalla ottaa sitä vastaan. Oma etanahivutus on paras keino liikkua.

Aina ei vahvoista kolmiolääkkeistäkään ole mitään apua. Lääkärin määräämä relaksantti/kipupiikki pakaroihin saattaa jelpata hetkeksi, kunnes taas viiltävät puukoniskut palaavat iskemään. Kaiken kukkuraksi pitäisi pysyä aika ajoin liikkeessä, tassutella keppien varassa. Jos jää kokonaan sänkyyn peiton alle, kuntoutus tulee kestämään ikuisuuksia.

Toistuvat selkäkivut ovat pelottavia, sitä seurailee kehon omia tuntemuksia, puutuvatko jalat, pisteleekö niitä, heikottaako, säilyykö pidätyskyky. Entä jos kupsahtaa matkalla vessaan, kipu vie tajunnan, lyö päänsä, kuka sitten auttaa? Milloin on oikea hetki vakavissaan miettiä lääkärin kanssa selkäleikkauksesta? Auttaisiko sekään?

Älä lannistu! Moni selkäkipuinen on saanut helpotusta erilaisista venytysharjoituksista. Yksi tehokas kuntoutustapa on käyttää selkäkippiä. Tällaisen selkähoitolaitteen voi hommata myös kotiinsa, nettimarkkinoilta löytyy varmasti käytettynäkin kelpo laite.

Mihin laitteen teho perustuu, katso videolta opastus.

Olisiko selkäkippi kokeilemisen arvoinen laite kipuihin?

Lähde:
ePainAssist / YouTube