Rolls-Royce tunnetaan luksusautoistaan, mutta automerkin tulevaisuuden visio lyö silti ällikällä.

Rolls-Roycen ensimmäinen konseptiauto vetää suorastaan sanattomaksi. Vision Next 100 -konseptiauto tunnetaan nimellä 103EX. Tässä autossa kaikki perinteiset käsitykset autosta on heitetty romukoppaan.

Tässä tulevaisuuden kaarassa on silkillä verhoiltu ylellinen sohva takaseinällä, mikä lupailee autoilun mukavuuden nousevan ihan uusiin ulottuvuuksiin. Tässä autossa ei ole lainkaan kuskinpaikkaa, autoa nimittäin ohjaa Eleanoriksi kutsuttu virtuaalikuljettaja. Eleanor viittaa Eleanor Thorntoniin, jonka väitetään olleen Spirit of Ecstacy -keulakoristeen inspiraation lähteenä.

Pituutta konseptiautolla on 5,9 metriä ja korkeutta 1,6 metriä.

Kun auto saapuu määränpäähänsä, se alkaa ”hehkua” keulasta pyöriin asti ja lasikatto nousee ylös, jotta matkustajat voivat nousta seisomaan ennen ulos astumistaan. Auton alta loistaa punainen valo, ikään kuin punaisena mattona matkalaisille.

Rolls vertaakin tiedotteessaan perille saapumista Botticellin maalaukseen ”Venuksen syntymä”. Siinä meren vaahdosta syntynyt Venus-jumalatar seisoo simpukankuorella, meren aalloista nousseena. Että repikääpä siitä. Auton hintaa ei uskalla edes ajatella…