Amerikassa moni haksahtaa ottamaan pienen pesukarhun lemmikkieläimeksi, josta joutuvat luopumaan sen vartuttua aikuiseksi. Onko vastaavaa kuultu Suomessa?

Söpö pesukarhu lemmikkinä, harkitse vielä uudestaan. Vuosi sitten uutisoitiin eräästä helsinkiläisnaisesta, joka oli saanut Suomessa luokitellun haittaeläimen lemmikiksi. Kyseinen yksilö oli alun perin ostettu Virosta. Mainittakoon tässä yhteydessä sekin, että pesukarhujen tuonti Suomeen ei ole sallittua, mutta jatketaanpa silti tosielämän tarinaa. Luulisimme, että aluksi nainen oli hykerrellyt onnesta saatuaan eksoottisen lajin seurakseen. Mitäpä sitten?

Kuukauden päivät nainen jaksoi sinnitellä pesukarhun kanssa ja lopulta halusi päästä pitovaikeuksien vuoksi siitä eroon. Koska asialla oli hirmuinen kiire, Korkeasaaren eläinlääkäri sijoitti pesukarhun asuntoonsa viikonlopuksi. Se osoittautui katastrofiksi – saunassa lentelivät ensimmäisenä kiuaskivet ympäri ämpäri, samoin kylpyhuoneen lattiakaivojen ritilät saivat kyytiä ja yksi viherkasvikin sai osansa riehumisesta. Lopulta söpöltä näyttävä pesukarhu päätyi Korkeasaareen rauhassa mellestämään.
Loppu hyvin, kaikki hyvin.

Vaikka pesukarhu on sopeutumiskykyinen laji, aikuiseksi kasvettuaan niistä tulee hankalia kotieläimiä. Ehkäpä meidän kannattaa ihastella suloisia otuksia turvallisen välimatkan päästä, vai kuinka?

Lähde:
YouTube
Ilta-Sanomat