Japanilainen keittiö on tuonut iloksemme monia herkkuja. Monille suomalaisillekin maistuu esimerkiksi erilaiset sushit sekä teriyaki-lihat ja ramen-nuudelit.

Me päätimme kuitenkin listata oudoimmat japanilaiset ruoat eli tarjolla olisi nyt toisenlaisia makuelämyksiä. Vai mitä mieltä olet näistä Japanin gourmet-listojen annoksista ?

1. Aloitetaan makeilla makupaloilla ennen kuin astutaan syvemmälle japanilaiseen makumaailmaan. Tässä on vihreän teen makuisella suklaalla kuorrutettuja mansikoita. Okei, näitä voisimme maistaa…

ruoka1

2. Ja makeilla jatketaan, kenties. Tämä näyttää olevan mustekalajäätelöä. Saisiko olla?

ruoka3

3. Vieläkö makeannälkä? Maista ampiaiskeksiä.

ruoka4

4. Hyönteiset ovat siis mieleesi. Sitten sinun täytyy testata myös hachinokoa eli uppopaistettuja ampiaisen toukkia.

ruoka5

5. Vai olet sittenkin enemmän hampparimiehiä tai -naisia? No klassikko on tietysti Burger Kingin Kuro Pearl Burger, kastike on tietysti mustekalan mustetta.

ruoka6

6. Entäs tämä Red Samurai Chicken Burger? Emme viitsi arvuutella, mistä tulee tuo punainen veri.

ruoka7

7. Natto on tunnettu klassikko japanilaisesta keittiöstä. Vahvasti tuoksuvaa fermentoitua papua, ei muuta.

ruoka8

8. Nankotsu, eli kanan rustopaloja.

ruoka9

9. Kyllästynyt jo sushiin? Testaa hevosenlihasashimia.

ruoka10

10. Merimakkaraa pöytään, namako se olla pitää!

ruoka11

11. Shirako, mahtavaa turskanmaitia!

ruoka12

12. Sisäelimet maistuvat? Jos ajatus kalan fermentoiduista suolista tehdystä sopasta saa veden kielelle, kokeile shiokaraa.

ruoka13

13. Näissä laatikoissa on tuhansittain pieniä kalanpoikasia kuivattuna. Tämä maistuva ruoka tunnetaan nimellä chirimenjako.

ruoka14

14. Kenties nautit kiemurtelevat pikkukalasi mieluummin elävinä. Siinä tapauksessa tulet rakastamaan shirouo no odorigui´ta!

ruoka15

15. Oletko uskalikko? Torafugu on pallokala, joka on syömäkelpoista vain oikein valmistettuna. Jos teet valmistuksessa virheen, se on tappavan myrkyllinen ateria.

ruoka16

16. Viimeisenä ruoansulatuksellisena haasteena listallamme on ikizukuri eli elävä mustekala. Kaikki muut oudoimmat japanilaiset ruoat kalpenevat tämän makupalan rinnalla!

ruoka17

Lähde: www.buzzfeed.com