Varoitus: ei ötökkäkammoisille!

Sabulan kaupungissa Iowan osavaltiossa Yhdysvalloissa koettiin kauhunhetkiä lauantaina 18. heinäkuuta, kun miljoonat päivänkorennot eli surviaiset valloittivat Savanna-sillan. Silta ylittää Mississippi-joen ja yhdistää Savannan ja Sabulan kaupungit toisiinsa.

Ötököiden hyökkäys aiheutti liikennekaaoksen ja valtavan kauhun kaupunkilaisten keskuudessa. Näky oli kuin Hollywood-elokuvasta. Päivänkorentoja oli kertynyt sillalle niin paljon, että ne ulottuivat polven korkeuteen kertoo paikallinen reserviläinen Stephen Thayer. Heidän piti käyttää aurausrekkoja päivänkorentojen poistamiseen sillalta. Ötököiden luoma ”peitto” oli niin valtava, että se havaittiin jopa Knox Countyn, Teksasin säätutkassa.

Paikallinen asukas Teena Franzen kuvasi pelottavan tapahtuman videolle, kun he olivat autoajelulla poikansa kanssa lauantaina. ”Olen asunut Sabulan kaupugissa vuodesta -75, enkä ole koskaan aiemmin nähnyt näin paljon päivänkorentoja”.

Tilanne on rauhoittunut Sabulassa lauantain jälkeen, mutta varmuuden vuoksi Iowan liikenneministeriö pitää valot päällä sillalla seuraavien parin viikon ajan pitääkseen ötökät loitolla.

Katso paikallisen televisioaseman uutinen aiheesta

Katso Teena Franzenin video ötökoiden hyökkäyksestä

Lähde: www.mashable.com