Kirjan neuvojen perusteella miehet tiesivät, mitä menevältä mieheltä vaaditaan. Olisikohan oppaasta hyötyä myös nykymiehelle?

Aaro Vakkuri kirjoitti vuonna 1973 jokamiehen oppaan, 12 tunnissa meneväksi mieheksi.

Menevä mies ei tietenkään voi ajaa millä tahansa autolla, joten sitä varten kirjasta löytyy oma lukunsa. Sillä menevällä miehellä tulee olla auto. Ainoa poikkeus on nuori mies, joka voi korvata auton sen vastustamisella.

Oletko menevä mies? Se selviää tuossa tuokiossa, kun avataan opas menevälle miehelle. Ajatko seuraavanlaisella autolla?

Menevän miehen autossa on neljä tärkeää seikkaa:

1. Auton ulkonäkö on kaiken A ja O. Menevä mies suosii metallihohtovärejä, mutta hopeiseen autoon ei pidä koskea pitkällä tikullaan! Myös kromiosia ja ikkunapinta-alaa tulee olla mahdollisimman paljon.

2. Mittareiden kanssa tulee olla tarkkana. Nopeus- ja matkamittarien lisäksi autossa tulee olla mittarit kierroslukua, vedenlämpöä, öljynpainetta, latausvirtaa, polttoainetta, alipainetta, öljynlämpöä ja käsijarrua varten. Lisäksi menevän miehen autosta löytyy sekuntiosoittimella varustettu suurikokoinen kello ja kymmenen metrin tarkkuudella toimiva trippimittari.

3. Menevän miehen autossa moottorin ääni on voimakas, suorastaan matalaa murinaa. Sitä varten tarvitaan pientä viritystä. Paitsi että menevä mies ei puhu virittämisestä vaan ”viilauksesta”. Tee se itse -dude voi viilata autoaan puhkomalla reikiä pakoputkeen ennen äänenvaimenninta.

4. Tuhkakuppi on ihan ehdoton lisävaruste, mutta menevän miehen autossa niitä on oltava vähintään neljä ja jokaisen yhteydessä pitää olla myös tupakansytytin. Tuhkakupissa tulee niin ikään olla tilaa puoliksi poltetulle sikarille.

Oletko menevä mies vai jotain ihan muuta?

Lähde:
www.uusisuomi.fi