Nyt ei kannata juoksennella ilman housuja, sillä 27. heinäkuuta vietetään vie housusi kävelylle -päivää.

Päivän alkuperää ei tiedetä, mutta kenties ideana oli kannustaa ihmisiä lähtemään reippaalle kävelylle ja nauttimaan sen tuomista terveyshyödyistä ja hyvästä mielestä – housujen kera totta kai! Voimme vain arvailla, oliko ihmisillä muka joskus tapana lenkkeillä ilman housuja…

oletko-vienyt-housusi-kavelylle-2

Oletko vienyt housusi kävelylle tänään? Jos et, niin vielä ehtii!

Miksi pöksyjään kannattaisi lenkkeilyttää muulloinkin kuin yhtenä päivänä vuodessa?

1. Se tekee terää terveydelle. Tutkimusten mukaan säännöllinen reipas kävelylenkki vaikuttaa edullisesti sokeri- ja rasva-aineenvaihduntaan, se alentaa verenpainetta ja leposykettä, tehostaa verenkiertoa ja parantaa kestävyyskuntoa sekä kolesteroliarvoja. Terveyden kannalta olisi hyvä liikkua ainakin kolme kertaa viikossa yhteensä vähintään 2 tuntia 30 minuuttia. Vaihtoehtona on harrastaa rasittavampaa liikuntaa ainakin 1 tunti ja 15 minuuttia.

2. Se on helppoa ja sitä voi harrastaa milloin ja missä vain ilman sen kummempia varusteita. Liikkeelle pääsee kotiovelta, Suomessa riittää mahtavia maisemia ja metsiä samottavaksi ja lisäksi askeleita kertyy huomaamatta asioidessa. Kävely onkin suomalaisten suosituin liikuntamuoto.

3. Kävely auttaa ajattelemaan ja ruokkii luovuutta. Milloin olet viimeksi saanut loistavan idean työpöydän ääressä? Liikkuessa on helpompi prosessoida ajatuksia ja uusia ideoita putkahtelee mieleen.

4. Se saa mielen iloiseksi. Aamureippailu on toisille hyvä tapa valmistautua uuteen päivään, toisille taas iltakävely on keino rauhoittaa mieli päivän hyörinältä ja taata hyvät yöunet. Joku taas kokee hyväksi lähteä happihyppelylle kesken päivän kiireiden.

Kuvat: www.holidaysimages.org