Vuoden alku on perinteisesti kiinnostavaa aikaa eurooppalaisten jalkapallosarjojen pelaajamarkkinoilla.

Tammikuun siirtoikkunan lisäksi kulisseissa käydään myös keskusteluja tähdistä, jotka ovat jäämässä kesällä ilman sopimusta.

Tänä vuonna niin sanottujen Bosman-pelaajien lista on harvinaisen mielenkiintoinen.

Valioliigassa joukkopako suurseuroista

Kiinnostavia nimiä nousee esiin erityisesti Englannin Valioliigasta.

Yksi halutuimmista vapautuvista pelaajista on Arsenalin keskikenttäpelaaja Aaron Ramsey. 28-vuotias walesilaista on houkutellut erityisesti italialainen suurseura Juventus.

Manchester United on puolestaan kamppaillut jo useamman kauden huippumaalivahti David De Gean lähtöhalujen kanssa. Espanjalaisen veräjänvartijan sopimus loppuu kesällä, mutta Unitedilla on pelaajaan vielä yhden kauden optio. Manchesterissä kuitenkin pohditaan, pitäisikö maailman paras maalivahti sittenkin myydä.

De Gean lisäksi United-pelaajista ilman sopimusta on jäämässä muun muassa Anthony Martial, Ander Herrera, Phil Jones, Ashley Young ja Juan Mata.

Myös Chelsean riveistä näyttää vapautuvan useita kovan luokan nimiä. Toppari David Luiz, target-hyökkääjä Oliver Giroud ja pelintekijä Cesc Fàbregas ovat kaikki omien pelipaikkojensa supertähtiä.

Myös heidän sopimuksensa päättyy Valioliigassa: Moussa Dembele (Tottenham), James Milner (Liverpool), Vincent Kompany (Man City), Daniel Sturridge (Liverpool), Andy Carroll (West Ham)

PSG:n huippulupaus Barcelonaan?

Englannin lisäksi myös muista Euroopan pääsarjoista on vapautumassa useita huippupelaajia.

Ehdottomasti halutuin nimi on PSG:n keskikenttäpelaaja Adrien Rabiot. 23-vuotias lahjakkuus ei ole suostunut jatkosopimukseen ranskalaisjätin kanssa, ja hänen uskotaan jatkavan uraansa ensi kaudella Barcelonassa.

Kiinnostusta pelaajamarkkinoilla herättää myös Porton laituri Yacine Brahimi. Algerialainen on ollut tälläkin kaudella Portugalin liigan parhaita pelaajia.

Espanjassa taas ihmetellään, mitä tekee Atlético Madridin kokenut toppari ja kapteeni Diego Godin. Huhuissa uruguaylaista on viety ennen kaikkea italialaisen Interin takalinjoille.

Barcelonassa lähtöhaluja on uhkunut hyökkääjä Munir El Haddadi. 23-vuotiaasta lahjakkuuden on halunnut riveihinsä esimerkiksi espanjalaisseura Sevilla.

Todellinen jokerikortti

Tulevan kesän todellinen jokerikortti on italialainen kauhukakara Mario Balotelli. Useita suurseuroja kiertäneen hyökkääjätaiturin ura huipulla näytti olevan ohi, kun hän siirtyi ranskalaisen OGC Nicen riveihin kesällä 2016.

Kahden viime kauden aikana Balotelli kuitenkin nakutti Ranskan liigassa yhteensä 33 maalia. Yhtäkkiä tuhkasta heränneen hyökkääjän nimi oli taas kaikkien huulilla.

28-vuotiaan maalijyvä kuitenkin katosi, kun Nice palkkasi managerikseen legendaarisen Patrick Vieiran. Sittemmin seura on ilmoittanut, ettei se aio tarjota Balotellille jatkosopimusta.

Nähtäväksi jää, löytääkö Balotelli ensi kaudella töitä Euroopan suurseuroista. Super Mario nimittäin tunnetaan pelitaitojensa lisäksi katastrofiherkkyydestään.

Vuosien varrella italialainen on muun muassa yrittänyt livahtaa naisvankilaan, tapellut joukkuekavereiden kanssa, heittänyt junioripelaajia tikoilla ja ampunut ilotulitteita kylpyhuoneessaan.

Balotellin palkkaava seurapomo voi olla yhdestä asiasta varma: kauden aikana ei varmasti tule yhtään tylsää hetkeä.