Suomen luonto tarjoaa ihmeteltävää vuodenajasta riippumatta. Eikä aina tarvitse poistua edes kotoaan luonnosta nauttiakseen, siitä pitää ympäristöjärjestö WWF:n livekamera huolen. WWF:n Norppalive on nyt nimittäin Sääksilive.

Norppakamera seuraa nyt sääksien elämää, sillä luontokuvaaja Juha Taskinen vei kameran kalasääsken pesälle Linnansaaren kansallispuistoon Saimaalle.

Norppalive tarjosi mahdollisuuden seurata kahta saimaannorppaa, Siiriä ja Pullervoa, Saimaan rantakivellä toukokuun alusta kesäkuun alkuun. Saimaannorppien touhujen seuraaminen reaaliaikaisesti – eli välillä tyhjän kiven tuijottaminen ilman norpan norppaa – oli varsin suosittua puuhaa. Suoraa lähetystä katsottiin kuukauden aikana yli kaksi miljoonaa kertaa ja yhteensä noin 957 000 tuntia. WWF aikoo toteuttaa Norppaliven myös ensi vuonna.

WWF:n sääksikameraa voi seurata täällä. Joko olet kokeillut?

Yksi Suomen suosituimmista pesäkameroista kuvaa sääksen pesää Seilin saarella Paraisilla. Kyseessä on Saaristomeren tutkimuslaitoksen ja Turun ammattikorkeakoulun pesäkamera. Myös Paltamossa Kainuussa on sääksien pesäkamera. Sääksisäätiön kamera on luonnonsuojelusyistä salaisessa paikassa.

Kuva: Kuvakaappaus sääksikamerasta.