Huippu-urheilijat kisasivat Rion olympialaisissa, mutta niksinikkarit ahersivat Tuhoa Tylsyys -sivuston järjestämän Suuren niksikisan parissa. Kolmen niksikisaviikon aikana syntyi lähes viisikymmentä toinen toistaan parempaa niksiä.

Joka viikko palkitsimme kolme parasta niksiä ja nyt on vuorossa koko kisan parhaiden niksien palkitseminen sekä niksimestarin julistaminen. Raati kokoontui ruotimaan niksisatoa – ja niksimestari on löytynyt!

Tässä ovat Suuren niksikisan kokonaiskilpailun voittajat:

1. palkinto, 100 euron Superlahjakortti ja Niksimestarin titteli: Jorma Tuukkanen

“Kävipä kerran, että ongella ollessamme madot loppuivat. Noh, vaimoke siinä aurinkoa otti, ja niin kuin aina ja joka paikassa, oli kutimet mukana. Siittä sitten mulle ”lonkeron” neuloi ja hyvin nappasi :D“

Raadin perustelut: Kisan todellinen niksinikkari, jolta tuli niin omaperäisiä, tylsyyttä tuhoavia kuin toimivia niksejä ihan jokaisella kisaviikolla. Ikimato on niksinä kekseliäs ratkaisu akuuttiin hätään, kuten tässä tapauksessa matojen loppumiseen kesken onkireissun. Lisäksi niksi on hauska – ja madotkin varmasti iloitsevat… Täten julistamme Jorma Tuukkasen niksimestariksi!

niksimestari-on-loytynyt-tassa-ovat-suuren-niksikisan-voittajat-2

2. palkinto, 50 euron Superlahjakortti:
Rose Savovaara

“Astianpesukonetabletit voi puolittaa, astiat tulevat ihan yhtä puhtaiksi puolikkaalla tabletillakin…“

Raadin perustelut: Suomalaiset ovat perinteisesti olleet säästäväistä kansaa ja siitä kielivät myös monet sukkahousuniksit, joita ei juuri muualla maailmassa tunneta. Säästöniksit kuuluvat suosituimpien niksien joukkoon, sillä ne säästävät monesti aikaa, rahaa tai vaikkapa luontoa. Siitä on loistavana esimerkkinä tämä arkinen niksi, josta kiittävät sekä kukkaro että luonto – eikä vähempi pesuaineen käyttö liene terveydellekään haitaksi.

3. palkinto, 30 euron Superlahjakortti:
Juuso Nykänen

“Kovat pinttymät lähtevät vessanpöntöstä Coca-Colalla.“

Raadin perustelut: Kun hätä on suurin, ovat hyvät niksit kullan kalliita. Lian räjäyttävä puhdistusaine saattaa olla loppunut juuri kriittisellä hetkellä, kun yllätysvieraat ilmestyvät oven taakse. Opiskelijakämppien tai poikamiesboksien vakiovarusteena ei usein ole WC:n puhdistusainetta, mutta kaapista voi hyvinkin löytyä tilkkanen Coca-Colaa – ja näin vieraat kehtaa päästää huoletta myös huussin puolelle.

Kiitokset kaikille osallistujille ja onnittelut niin viikkokisojen kuin kokonaiskisan voittajille! Suuren niksikisan näppärät niksit tuhoavat tylsyyttä ja helpottavat arkea vielä pitkään kilpailun päätyttyä.