Kerätäkö pokemoneja vai mustikoita, kas siinä pulma. Mutta miksi pitäisi valita, kun voi kerätä molempia? Sitä pohtivat Helsingissä asuvat veljekset Jyri ja Karri Rasinmäki – ja saivat kuningasidean.

“Pokémon Go:n suosion ryöpsähtäessä kuului myös soraääniä. Monet valittelivat, että taas ihmiset tekevät jotain väärin. Että ei ole kunnollista toimintaa Pokemon-jahti. Pitäisi mennä keräämään mustikoita mieluummin“, Jyri Rasinmäki kertoo Facebook-päivityksessään.

Siitä se ajatus sitten lähti. Miksipä mustikoita ei voisi jahdata pokemonien tapaan? Joka vuosi metsiin jää runsaasti marjoja mätänemään, joten ehkäpä Mustikka GO’n avulla uudet ihmiset löytäisivät marjojen luo ja innostuisivat keräämään ne talteen.

Two birds with one stone ??? #mustikkago #pokemongo #keskuspuisto

A photo posted by Noora Kananen (@ryhis) on

Suomessa on ollut tapana pitää marjapaikat salaisuutena, mutta kaikki eivät tiedä, mistä mustikoita voisi löytää. Mustikka GO onkin sovellus, joka auttaa etsimään, löytämään ja lopulta oikeasti keräämään piilossa lymyileviä mustikoita.

Sovellus ei ole ihan vielä valmis, mutta sen olisi tarkoitus ehtiä vielä tällä satokaudella poimijoiden avuksi. Veljekset pyytävätkin ihmisiä jakamaan kuviaan mustikkapaikoista Instagramissa hashtägillä #mustikka tai #mustikkago ja käyttämään kuvissa paikkatietoja.

Mustikka GO’n pelaaminen saattaisi näyttää käytännössä tältä:

Millaisia muita suomalaisversioita Pokémon Go’sta voisi tehdä? Tuhoa tylsyyttä jakamalla visiosi, niin nauretaan yhdessä!