Jotkut ihmiset pitävät puluja pelkkänä riesana, mutta tämä video muistuttaa meitä siitä kuinka älykkäitä ne voivat olla.

Videon tekijä Rydogger kertoo, että hänen isoisällään oli tapana käydä satamalaiturilla kotinsa lähellä syöttämässä puluja, mutta ”jostakin syystä kaupungissa ei pidetty siitä. He kertoivat, että linnut kaasutettaisiin kuoliaiksi. Isoisäni päättikin sitten – kovin lempeä ihminen kun on – alkaa ruokkia lintuja omalla katollaan.”

alykas-lintu-toi-toverinsa-hoitoon

Nyt joka päivä suunnilleen puoli neljän aikaan linnut kerääntyvät jonoksi katon tietämille. Ne ovat valmistautumassa ihmisystävänsä ruokintahetkeen.

alykas-lintu-toi-toverinsa-hoitoon

Rydoggerin isoisä ei kuitenkaan ainoastaan ruoki puluja, vaan hän kykenee tuntemaan linnut yksitellen ja auttaa silloin kun joku niistä on loukannnut itsensä.

”Yksi lintu oli rengastettu, ja se oli päässyt omistajaltaan karkuun. Isoisä huomasi eräänä päivänä, että lintu ontui jalkaansa ja että merkintärengas aiheutti sille kipua”, Rydogger selitti. “Isoisäni leikkasi renkaan pois, ja seuraavana päivänä tuo lintu toi katolle erään tovereistaan, joka oli tarrautunut jonkinlaiseen kalaverkkoon. Vaari päästi tämänkin linnun pinteestään.

alykas-lintu-toi-toverinsa-hoitoon

Rydoggerin isoisä on jopa antanut nimet linnuilleen. Hän on esitellyt Brownien ja Walterin pojanpojalleen.

Sama rituaali on toistunut jo vuosia muuttumattomana. Joka ikisenä päivänä linnut saapuvat viettämään aikaan kenties sen ainoan ihmisen kanssa, joka todella välittää heistä. Rydogger kiteytti asian mainiosti Redditissä: ”Isoisäni on huipputyyppi.”

Lähde: www.blogs.discovery.com

2 vastausta aiheeseen “Mies ruokkii puluja omalla katollaan, säästäen näin linnut kaasukuolemalta”

Kommentit on suljettu.