Kun lompakko pursuilee kaikenlaisia kortteja pankki- ja luottokorteista kanta-asiakaskortteihin, houkutus päästä jostain kortista eroon on suuri. Matkakortti on tarpeellinen jokaiselle julkista liikennettä tarvitsevalle ja lisäksi siihen pitäisi päästä nopeasti käsiksi aina tarpeen tullen, mutta pelko kortin hukkaamisesta tai kotiin unohtamisesta on myös aina läsnä.

Britanniassa korusuunnittelua opiskeleva Lucie Davis päätti kokeilla jotain uutta. Hän irrotti matkakorttina toimivasta Oyster Cardista RFID-sirun ja lisäsi sen tekokynteen. Nyt nainen pääsee metroon kynttään vilauttamalla. Matkakorttia hän voi ladata entiseen tapaan.

A photo posted by Lucie Davis (@luciedavis) on

Täydellinen ratkaisu tämäkään ei tietysti ole. Jos sirun sisältävä kynsi sattuu katkeamaan ja katoamaan jonnekin tien päälle, kortin uusiminen on luonnollisesti edessä. Silti matkakortti tekokynnessä on varsin kätevä keksintö – niin kauan kuin se toimii.

A video posted by Lucie Davis (@luciedavis) on

Sirun uudenlaisia käyttömahdollisuuksia on toki kokeiltu ennenkin. Ruotsalainen ohjelmistokehittäjä Patric Landhed teki ensimmäisenä maailmassa tilisiirron käteensä istutetun sirun avulla. Hän istutti kätensä sisään RFID-sirun, jonka avulla rahan siirtäminen onnistuu tililtä toiselle. YouTubessa julkaisemallaan videolla mies siirtää yhden euron verran pankkitililtään virtuaaliseen Bitcoin-lompakkoon.