Henkilöhaastattelussa suomalaisräppäri kertoo kokemuksistaan lajista. Naiset nyrkkeilevät siinä missä miehetkin.

Miten aloittaa nyrkkeilyharrastus, mitkä ovat sen hyödyt – tapaamamme Maria Monde jakaa vinkkejä nyrkkeilyn aloittamiseen.

Miten alunperin päädyit lajin pariin ja kauan olet nyrkkeillyt?

Aloitin potkunyrkkeilyn toukokuussa 2017 Helsingin Boxingtallilla. Olin kuvaamassa siellä musiikkivideotani varten materiaalia ja päädyin kokeilemaan lajia. Sitten jäinkin lajiin koukkuun ja aloitin ryhmätuntien lisäksi yksityistunnit. Opin nopeasti, koska harjoittelin todella kunnianhimoisesti ja valmentaja huomasi mun lahjakkuuden ja päättäväisyyden.

Nyrkkeilyn aloitin siinä ohessa. Mutta päälajini on potkunyrkkeily. Treenasin myös Tapanilan Erä:ssä nyrkkeilyä ja nyt olen Tuusula Fighter Clubilla potkunyrkkeilyn kisaryhmässä.

Onko nyrkkeily tuonut jotain hyvää elämääsi?

Mikä tahansa laji kasvattaa ihmisenä paljon. Olen ollut monessa lajissa kilpatasolla. Kilpailemiseen vaaditaan uhrautumista, periksiantamattomuutta, kunnianhimoa ja aitoa rakkautta ja paloa lajiin. Sekä ymmärrystä siitä, ettei mikään tulos synny ilman kovaa treeniä, toistoa ja epäonnistumisia.

Kaikkeen menestymiseen kuuluu halu kehittyä ja ymmärrys omasta epätäydellisyydestä. Ja tietous siitä, että emme koskaan tule ns. ”valmiiksi”. Tarvitaan luonteen lujuutta, kun epäonnistuu ja siitä pitäisi taas nousta jaloilleen ja treenata entistä kovemmin. Ei saa luovuttaa!

 


Kuva: Jari E Miettinen

Tottakai urheileminen pitää kunnon hyvänä ja myös mielenterveys on parempi ja nukkuu paremmin. Paitsi jos on ylikuntoinen. Olen myös itsevarmempi, kun liikun ulkona, tiedän, että osaan puolustaa itseäni.

Mitä vinkkejä antaisit nyrkkeilyn aloittamiseen?

Aloittelijan vinkki voisi olla, että jos haluat vain kuntoilun vuoksi treenata, mene rohkeasti mukaan ryhmätunneille. Laji ei ole vaarallinen harrastelijan tasolla, kun on hyvät ohjaajat opastamassa. Nyrkkeily on hauskaa ja potkunyrkkeily etenkin kuluttaa kaloreita!

Jos haluaa kilpailla, pitää treenata kovasti, jotta kehittyy ja pääsee mahdollisesti mukaan kilparyhmään.

 


Kuva: Jari E Miettinen

Onko sinulla antaa ruokavaliovinkkejä?

Urheilijan ruokavalio on ihan normaali terveellinen ruoka. Herkuttelu vähemmälle. Jos treenaa kovaa, kuten minä aikoinaan 2 kertaa päivässä 6 kertaa viikossa, sitä ruokaa kyllä menee…

Kisaatko itse nyrkkeilyn parissa?

Olen potkunyrkkeilyn kisaryhmässä Tuusula Fighter Clubilla. Nyrkkeilymatsin otin tammikuussa 2018.

Maria Mondesta lisää artistin fanisivulta, klikkaa tätä linkkiä.

Pura energiaasi nyrkkeilemällä joko harrastusmielessä tai mitalinkiilto silmissä!

Artikkelin pääkuva: Jari E Miettinen