Löydettyään korkeuksista tippuneen oravanpoikasen makaavan maassa, miehen kävi sääli ja toi raasun kotihoitoon.

Eläinlääkäriä odotellessa pieni orava huili perheen Coco-kissan kyljessä. Viisas kissa mukautui oitis lempeäksi sairaanhoitajaksi.

Tarkempien tutkimuksien jälkeen oravan kuntoutumiselle ei annettu takeita. Kahden lapsen isukki Decan Andersen päätti – että periksi ei anneta, niin kauan kuin henki vähänkin pihisee, on toivoa. Haavat vaativat suojaa ja aikaa parantuakseen. Yhteishengessä kolmikko tuunasi oravalle paidan, joka esti eläintä raapimasta itseään.

Loukkaantunut orava toipui!

Viisi kuukautta hyvässä kotihoidossa kuntoutti oravan entiselleen. Tässä ajassa Tintin sai nimensä, kesyyntyi, eikä osannut lainkaan pelätä kissoja. Isä näki viisaimmaksi pitää oravan lemmikkinä.

Tintin on kuin kolmas lapsi Decanille ja toivookin viettävänsä punaturkin kanssa seuraavat 15 – 20 vuotta. Talossa Tintin liikkuu lähestulkoon vapaana, ainoastaan ruokailu ja ”vessareissut” hoituvat häkin seinien sisäpuolella.

Luontaista ympäristöään Tintin tutkailee turvallisesti valjaissa. Kesylle, pelkäämättömälle oravalle talon ulkopuolinen maailma pursuaa vaaroja – kissoja, haukkoja ja pöllöjä.

Lähde:
www.scribol.com