Valioliigassa vahvaa kauttava pelaava Liverpool ilmoitti tehneensä ennätyksellisen taloudellisen tuloksen. Se kirjasi voittoa peräti 106 miljoonaa puntaa.

Aiempi ennätys oli Leicesterin nimissä, joka teki 80 miljoonan punnan mestaruuskaudellaan 2016-2017

Menestyksen taustalla on erityisesti Mestarien liiga, jossa Liverpool ylsi yllättäen finaaliin asti.

Toinen merkittävä tekijä oli pelintekijä Philippe Coutinhon kauppaaminen 142 miljoonalla punnalla Barcelonaan. Kaupan huikeutta korostaa se, että Coutinholla on ollut viime aikoina vaikeuksia mahtua Barcelonaan avauskokoonpanoon.

Samaan aikaan Liverpool on porskuttanut Valioliigan kärjessä.

137 miljoonaa pelaajakaupoista

Tilinpäätöksen mukaan Liverpool sai vuoden aikana yhteensä 137 miljoonaa puntaa pelaajakaupoista.

Seura kertoo, että myydyistä pelaajista saadut rahat käytettiin kokonaisuudessaan uusiin hankintoihin. Kokonaisuudessaan pelaajia ostettiin 190 miljoonalla punnalla vuoden aikana.

Tilikauden aikana Liverpool hankki muun muassa Mohamed Salahin, Virgil van Dijkin, Andy Robertsonin ja Alex Oxlade-Chamberlainin. Myöhemmin joukkue on täydentynyt muun muassa Naby Keitalla, Fabinholla, Alisson Beckerillä ja Xherdan Shaqirilla.

Liikemiehet omistavat

Maailman parhaat jalkapalloseurat ovat olleet viime vuosina öljysheikkien ja muiden miljardöörien harrastus. Liverpool on tässä suhteessa poikkeus, sillä sen omistavat piinkovat liikemiehet.

Seuran osti yhdysvaltalainen Fenway Sports Group vuonna 2010. Nokkamies John W. Henry johtaman yrityksen omistukseen kuuluu Yhdysvalloissa muun muassa Boston Red Sox.

FSG:n johdolla legendaarinen baseball-joukkue on voittanut neljä World Series -titteliä. Samalla yhtiö on kunnostanut satavuotiaan Fenway Park -stadionin. Silti FSG on onnistunut tekemään seuroillaan jatkuvasti tuntuvaa voittoa.

Liverpoolin tiedotteen mukaan näkymät ovat positiiviset myös jatkossa.

– Viime vuosien aikana olemme nähneet vakaata ja tasaista taloudellista kasvua. Liikevaihdon kasvu ja tuotto ovat mahdollistaneet merkittävän panostuksen pelaavaan joukkueeseen ja operatiivisiin puitteisiin, Liverpoolin talousjohtaja Andy Hughes toteaa seuran tiedotteessa.

Ennätystuloksen lisäksi paljastui, että Liverpool on tällä hetkellä maailman seitsemänneksi tuottavin jalkapalloseura.

Vähemmän yllättäen ykköspaikkaa pitää Real Madrid, joka on voittanut Mestarien liigan kolme kertaa putkeen.