Vilpitöntä, häpeilemätöntä, suoraa puhetta. Nauruvaroitus!

Lasten suusta kuullaan totuus, ei kiertelyjä, kaarteluja vaan suoraa asioiden lauontaa. Sen enempiä alustuksia, annetaan suunvuoro suorapuheisille ipanoille.

Veljekset

Päiväkodissa kuultua: Veljekset leikkivät pöydän ääressä muovieläimillä. Molemmilla oli tiikerit kädessään:
isoveli: ”Tämä on isätiikeri.”
pikkuveli: ”Tämäkin on isätiikeri.”
isoveli: ”Ei kahta isää voi olla!”
pkkuveli: ”Voihan! Mä näin eilen telkkarissa… vai mitä ope??”

Niina, 4v.

Isäni työpaikat olivat usein monen tunnin ajomatkan päässä kotoa, joten isälläni työpäivät venyivät melko pitkiksi. Kerran katselin ikkunasta ulos ja näin isäni auton tulevan kotiin päin. Hihkaisin siinä sitten innostuneena äidille ” Isi tuli käymään meillä”. Tuosta asiasta kuulee vieläkin 15 vuoden jälkeen kuittailua 😀

Manu, 5v.

Manu (5v) esitteli päiväkodissa Vienolle (5v) pippeliään ja sanoi: ”Mulla on iso pippeli!”, johon Vieno: ”Mulle ei oo vielä kasvanu pippeliä, mut mun isällä on isompi ku sulla!”

Luca, 6v.

Junassa oli kauhea tungos, emmekä mahtuneet istumaan mihinkään, sitten Luca 6v: ”Miksi nämä ihmiset ei osta autoja, ostaisivat vaikka ferrarit! Mutta ei näillä ole varaa edes semmoiseen pilipali fiiattiin” ”mutta onneksi minun isällä on neljä mersua”. Oli siinä naurussa pidättelemistä.

Anni, 3v.

Siskon perhe oli taas luonani kyläilemässä viikonloppuna, kun Anni meni isänsä kanssa makkariin lukemaan iltasatua. Jatkoimme siitä mihin jäimme muut paikalla olijat, kunnes hetken päästä Anni taapertaa makkarista nyrpeän näköisenä nykimään äitinsä hihaa ”Isi nukahti ilman lupaa!”

Oli isällä tainnu vähän väsy olla, vaikka ilta oli vielä aikasessa.

Aino, 3v.

Tämä sattui pari päivää sitten, kun lapsen isä haki vajaa 3v. tytärtämme päivähoidosta. Isä oli kiinnittämässä tytön takapenkin turvaistuimeen, kun tyttö sai päähänsä, että haluaa etupenkille ”äidin paikalle” istumaan. Isä selitti, että ei käy – tyttö on vielä liian pieni aikuisen paikalla istumaan ja lohdutti, että sitten kun sinäkin olet yhtä vanha kuin äiti, pääset kyllä istumaan etupenkille. Tyttö mietti hetken ja tuumasi: ”Ai sitten kun minullakin on niin iso peppu?”

Juuso, 3v.

Tapahtui Pirkanmaalla:
Isä ja kolmivuotias poika olivat kauppareissulla, kun poika yhtäkkiä sujahti hyllyn alle piiloon. Isä kysyi hämäläisittäin ”misä sää oot?”

Tähän poika vastasi kovaan ääneen ”mä oon kännissä!”.

Kirmo, 5v.

Pikkuveljeni kun oli n.5v, tuli herättämään minut yöllä ja sanoi ”tule auttamaan äitin ja isän huoneessa on hilviö!”
Noh menimme käsikädessä katsomaan hilviötä. Selvisi että se oli isä joka kuorsasi vaan niin lujaa :DDD

Toni, 5v.

Oltiin automatkalla Ukin luokse.Annoin Tonille 5 v.puhelimen , jolla hän pelasi Angry Birdsiä. Oltiin tultu jo jonkin matkaa ja ehdotin, että pelaamisen voisi nyt lopettaa ja alettaisiin leikkimään vaikka laiva on lastattu leikkiä. Toni jatkoi pelaamistaan. Toistin kysymyksen ja katsoin taustapeilistä reagoiko poika mitenkään. Toni nosti hiukan päätään, katsoi eteenpäin ja tokaisi ”isä keskity sä vaan siihen ajamiseen”

Kuva:
Pexels

Lähde:
Lasten suusta