Onko kateus kaunista tai rumaa? Onko se taitavasti peitettyä vai suoraa ja näkyvää?

Aina on tilaa kateudelle, jos sille antaa sijaa. Voit omata ystävän, joka tuntuu kadehtivan kaikkea – uutta kampaustasi, työtäsi, sohvaasi, kelloasi, hyvää oloasi jopa kumppaniasi. Tällainen kateus kuormittaa ja syö ihmissuhteita. Etenkin jos itse tunnet iloa toisen saamista uusista asioista ja onnesta elämässä.

Palaavatko lapsuuden sisaruskateudet mieleen? Miltä tuntui katsoa vierestä, kun sisko oppi uimaan ensimmäisenä, veli sai uuden pyörän ja sinun piti tyytyä serkun pieneksi jääneeseen. Isosisko pääsi etupenkille eniten ja itse jouduit tyytymään takapenkkinäkymiin.

Vaivaako huono terveys ja olet kateellinen toiselle ikäisellesi, joka hyväkuntoisena jaksaa touhuta ja matkustaa. Kärsit rahapulasta ja joudut laskemaan sentilleen kaiken, mihinkään ylimääräiseen ei jää rahaa. Ystäväsi puolestaan on hyvätuloinen ja elää niin sanottua luxus-elämää, pistääkö kateuden piikki.

Kateuden tunteminen on yleistä ja sen väitetään olevan ominaista ihmisluonnolle. Oleellisinta epäilemättä on, kuinka tunteeseen reagoi – jääkö siihen vellomaan ja vahvistamaan sitä. Kun kateus kasvaa katkeruuteen asti, on vaikea löytää positiivisuutta ja onnellisuutta.

Löysimme kateudelle erilaisia kasvoja. Kasvoja, jotka herättävät hilpeyttä katsojassa. Jotain positiivista siis!

Voi harmi, miksi en sittenkään valinnut sitä avonaisempaa paitaa.

Olisipa minullakin tuollainen povi, jota esitellä.

Onpas tuolla tytöllä hyvä kroppa, nyt alkoi masentaa. Kaatuisipa pian omiin jalkoihinsa.

Miksi peppuni ei ole yhtä iso ja muhkea. Poikaystävänikään ei rakasta minua enää. 

Mää-ää-ää, tahtoo kanssa pusun!

Silmäsi, katseesi, huomiosi kuuluvat vain ja yksin minulle.

Varmistan, että saan kaikki makupalat!

Lähde: WittyFeed