Trooppisia lukuja on luvattu koko alkuviikolle, lämpötilat kipuavat yli kolmenkymmen asteeseen, eihän näillä keleillä Ekikään saa unta palloon. Keräsimme viisi käyttökelpoista vinkkiä.

Tuskainen kuumuus ja helle valvottaa? Pyörit sängyssä hiestä märkänä, iho hehkuu kekäleiden lailla, huh huh, ahdistaa, yks jos toinenkin vastaavissa ”tiloissa”. Mitkä keinot avuksi?


Kuva: Pinterest

Näillä viilennysvinkeillä helpotat helteellä nukahtamista:

1. Valitse puuvillaa

Säästä suosiolla satiini-, silkki- ja polyesterlakanat viileimpiin öihin. Käytä niiden sijaan vaaleasävyisiä, ohuita ja hengittäviä puuvillapetivaatteita.

2. Käytä jääkaappi/pakastekylmiä lakanoita

Laita lakanat jääkaappiin tai pakastimeen muutamaksi minuutiksi ennen nukkumaanmenoa. Suosittelemme suojauttamaan ne ensin muovipussiin ja pussin suu tiukasti kiinni, ellet halua ruoista aromaterapeuttisia lisävaikutuksia!

3. Kuumavesipullo

Osta kuumavesipullo. Talvella sen sisältämä tulikuuma vesi tuo lämpöä kylmän kalseille jaloille, kesäaikaan se toimii pakastinkylmänä kelpo ystävänä.

4. Kostea lakana tai pyyhe

Kastele lakana tai pyyhe kylmällä vedellä, purista kostean nihkeäksi ja käytä sitä kuin peittona päälläsi.

5. Ihanteellisin nukkumisasento

Mikäli vain mahdollista nuku niin ettei kädet ja jalat kosketa toisiinsa, kädet sivuilla kuin olisit lentoon lähdössä ja jalat erillään.

 

Bonuksena supernopea viilennysvinkki:

Laita pakastepussi pulssikohtiin kohtiin, kuten ranteen sisäpuolet, kaulan ulkosyrjät ja polvitaipeet. Herkkien on syytä pitää ohutta pyyhettä pussin ja ihon välissä.

Nautitaan helteestä, kun vielä voidaan, muutaman kuukauden kuluttua tutistaan talven tuiskuista ja pakkasista.

Artikkelikuva:
www.huffingtonpost.com

Lähde:
www.greatist.com