Satiiristen kuvien avulla silmäsi avautuu, heräät omasta pienestä kuplastasi ja havahdut näkemään, mitä maailmassa kenties kannattaisi tehdä toisin.

Pawel Kuczynski on puolalainen taiteilija, jonka satiiriset ja pysäyttävät kuvat ”pakottavat” miettimään elämää pintaa syvemmältä. Pavel on Poznańin kuvataideakatemian kasvatti ja saavuttanut urallaan lukuisia palkintoja ja tunnustuksia töistään ja mielipiteistään. Hänen töissään pureudutaan ajankohtaisiin yhteiskunnallisiin, poliittisiin ja taloudellisiin epäkohtiin. Varsinkin sosiaalinen media on kritiikin kohteena.

Miten sinä tulkitset teokset? Katso Pawelin satiiriset ja pysäyttävät kuvat.

1.

Millaisissa käsissä koet eläväsi tällä hetkellä? Tunnetko olosi varmaksi ja turvalliseksi? Oletko jämähtänyt paikoillesi ja et pääse toteuttamaan itseäsi, niin kuin haluaisit? Elätkö vain muille ja unohdat itsesi?

2.

Wifi-yhteyksiä olisi käytettävissä, mutta ei ainuttakaan salasanaa. Kuvataanko tässä yksinäisyyttä?

3.

Mikä on sotien hinta? Ihmiselämien menetykset, orvoksi jääneet lapset, henkiset arvet…Kuinka paljon maailman rahavaroista menee aseteollisuuteen?

4.

Kuinka paljon sosiaalisessa mediassa seurataan ihmisten käyttäytymistä ja mielenkiinnon kohteita?

5.

Nykypäivänä suositaan tehotuotantoa.

6.

Heräät aamulla ja päiväsi ensimmäinen askare on aamupalan syöminen vai kurkotat ottaaksesi kännykän yöpöydältä ja jäät selailemaan sitä.

7.

Nukkumaanmenoaika

Lähde:
WittyFeed

Kuvat:
Facebook