Kaiken näköisiä ja kokoisia koiria trimmataan – koiraa nypitään, karvoja leikataan saksilla tai ajellaan koneella.

Koirien trimmaus suoritetaan rodunomaisesti, huomioiden kuitenkin koiran kunnon ja omistajan toiveet. Toisinaan koiranomistajien toiveet ovat oudoimmasta päästä tai trimmaajan taidot pahasti hakusessa. Joskus vaan asiakkaan odotukset ja tekijän toteutukset eivät kohtaa.

Katso trimmauskuvat – niin noloja, että koiratkin kiusaantuvat

Corgi-omistaja halusi trendin mukaisen muhkean peppusydämen koirallensa. Omistaja antoi mallikuvan (vasen kuva) trimmaajalle. Valitettavasti trimmaaja ymmärsi kuvan väärin. Hän ajoi karvat pois sydämen muotoiselta alueelta, jättäen peppureiän näkyviin.

Trimmaus  muutti koiran värin toiseksi.

”Palleropää”

Kaupasta ei tarvitse ostaa erillisiä vaatteita, housut voi ”ajaa” päälle pukemisen sijaan!

Koirien trimmaus saattaa olla hintavaa ja etenkin palvelut kaupungeissa. Moni omistaja ryhtyykin itse siistimishommiin, säästääkseen sievoiset summat. Aina se ei kannata, kuten tämän koiran tapauksesta ilmenee. Omistajan visiona oli toteuttaa siisti irokeesi, lopputuloksena koira pikemminkin näyttää Nalle Puhin surullisen kuuluisalta Ihaa-aasilta.

Kesän kuumuus ja paahtava helle rasittavat niin ihmisiä kuin eläimiä. Koiria viilennetään suihkussa, käytetään uimassa ja osa ajetaan karvoista ”nakuiksi”. Kuvan koiralle on muotoiltu selän turkkiin pieni sydän.

Millaisia kokemuksia omaat koirien trimmauksesta?

Lähde: www.thethings.com