Lapsen syntyminen perheeseen on suuri muutos myös lemmikeille. Miten kissat reagoivat tulokkaaseen?

Kisumisu on luonnostaan utelias olento ja voitte vain arvailla, millainen hulabaloo syntyy, kun kissa tapaa ensi kertaa vauvan, uuden perheenjäsenen. Osa mirreistä suhtautuu pelokkaan varauksella, korvat luimussa, selkäkarvat pystyssä. Joku lähestyy varovasti hipsutellen kohti pikkuruista jalkaa ja naputtaa tassullaan. Yhden uteliaan mielestä makaavaa vauvaa on kiva kurkkia peiton alta ja rohkeampi karvakatti tekee lähempää tuttavuutta röhnöttämällä samalla lavetilla ihmiskäärössä kiinni. Voi pojat, mitä eleitä ja ilmeitä!

Jokainen ensi tapaaminen on erilainen ja näkemisen arvoinen. Ehkä paras kohtaaminen on, missä lemmikki omii vauvan kokonaan itselleen. Vauvan viekku on paras paikka, pientä ihmistä on ihana pitää hyvänä, pusutella ja puskea.

Katso sinäkin hellyttävät kohtaamiset ”Kun kissa tapaa ensi kertaa vauvan” -koosteesta, mitkä sijoittuisivat mielestäsi TOP 3 -listalle? Onko jotain, mitä et antaisi kissan tehdä vauvasi läheisyydessä, nuolla kasvoja kenties?

Millaisia kokemuksia sinulla on kissojen suhtautumisesta vauvoihin ja ylipäätään pieniin lapsiin?
Sujuiko ensi tapaaminen ongelmitta, oliko jännityksen ilmapiiri havaittavissa, salamarakkautta, inhoa vai jotain siltä väliltä?
Pitikö lasta suojella kissalta, asentamalla esimerkiksi suojaverkko pinnasänkyyn?

Hih, entäs toisin päin, pitikö kissaa suojella lapselta? Onhan näitäkin vesseleitä ollut, jotka kasvaessaan taaperoksi, ovat kissan häntään napauttaneet pyykkipojan, siitäkös älämölöä on kajahtanut ilmoille, voi kisuparkaa.

 

Lähde:
YouTube