Suomen hullut MM-kisat saivat viikonloppuna joukkoonsa ihka uuden lajin!

Sketsisarja Vintiöissä Rane ja Keravan kollit potkivat seinää kysellen “Kuka on kingi?“ Viikonloppuna Keravalla pidettiin maailman ensimmäiset seinään potkimisen MM-kisat. Voiton vei järvenpääläinen Toni Pohjola, joka palkittiin Rane-pystillä.

Idean äiti on keravalainen Sonja Lipponen, joka keksi, että Keravalla voitaisiin potkia seiniä ennen kuin purkutuomion saanut Keravan keskustan pohjoispää jyrätään nurin.

Aikuisten yleisessä sarjassa oli viisi kilpailijaa ja alle 18-vuotiaiden sarjassa oli kahdeksan potkijaa. Yleisessä sarjassa suoritetaan korkeintaan puoli minuuttia kestävä potkusarja seinään vapaalla tyylillä. Liikesarjassa seinään on osuttava vähintään kuusi kertaa 1,5 minuutin suorituksen aikana.

Maailman ensimmäisen junioreiden seinään potkimisen maailmanmestaruuden nappasi 9-vuotias keravalainen Aino Kortelainen, joka sai kaikilta tuomareilta suorituksestaan täyden kympin.

Sonja Lipponen toivoo, että Keravalla potkitaan seiniä ensi vuonnakin. Jo nyt kilpailuun olisi ollut kiinnostusta Uudesta-Seelannista ja Venäjältä asti.

Tällainen oli tuoreen maailmanmestarin Toni Pohjolan tyylinäyte:

Suomessa järjestetään myös nämä hauskat MM-kisat.

Lähde: www.keski-uusimaa.fi