Tiedät varmasti James Bondin, mutta kuinka hyvin? Keräsimme yllättäviä faktoja mysteerimiehestä uuden 007 Spectre-elokuvan ensi-illan kunniaksi. James Bond ei näistä asioista ainakaan elokuvissa hiisku!

1. James ei olekaan englantilainen

Hän onkin puoleksi skotlantilainen ja puoliksi sveitsiläinen. Alkuperäisissä Bond-novelleissa Jamesin vanhemmat, skotti-isä Andrew Bond sekä sveitsiläinen äiti Monique Delacroix kuolevat kiipeilyonnettomuudess Ranskan Alpeilla. Bondin ollessa 11-vuotias, hänestä tulee orpo. Nuori Bond muutti vanhempiensa kuoleman jälkeen asumaan tätinsä luokse pieneen kylään Kentin lähellä. Kylän nimi oli Pett Bottom. Ehkäpä traaginen lapsuus saa Bondin välttelemään sitoutumista naisten kanssa?

james-bond-viisi-faktaa-miehesta-1

2. Bondin todellinen naisluku

Bond ollaan nähty valkokankaalla jo yli 50 vuoden ajan, mutta hänen naistensa määrä on sitäkin huikeampi. Vuoden 1962 Dr. No-elokuvan julkaisemisen jälkeen, Jamesilla on ollut romanssi ainakin 52 eri naisen kanssa. Naisten nimetkin ovat varsin hauskoja. Se mikä on yhtälössä silti omituista, on että kolme neljästä Bondin naisesta on yrittänyt myös tappaa hänet. Hurjaa, eikö vain?

james-bond-nelja-yllattavaa-faktaa-3

3. Mies ei enää vanhene

Kun Sean Connery ja Roger Moore näyttelivät Bondia vuosien 1962 ja 1985 välillä, Bond vanheni luonnolliseen tapaan elokuvissakin. Sean Connery oli 53-vuotias näytellessään Älä Kieltäydy Kahdesti-elokuvassa. Roger Moore sen sijaan oli 57-vuotias näytellessään 007 ja Kuoleman Katse-elokuvassa. Tämän jälkeen Bond ei ole enää vanhentunut elokuvissakaan, vaan tilalle on otettu nuorempi uusi näyttelijä. Daniel Craig oli seuraavista Bond-näyttelijöistä ensimmäinen, joka oli nuorempi kuin itse sarja.

james-bond-nelja-yllattavaa-faktaa-2

4. Agentin lempiruoka

Oletko sattunut huomaamaan, että Bond ei elokuvissa syö paljoakaan? Bondin alkuperäinen luoja, kirjailija Ian Fleming on kuitenkin kirjoissaan kuvannut yksityiskohtaisesti Bondin ruokailutottumukset. Kun Bond ei ole töissä, hän tykkää syödä grillattua kalaa, kananmunia ranskankermalla, sekä kylmää paistettua pihvilihaa perunasalaatilla. Mutta jaksaako tällaisella ruokavaliolla selviytyä vaarallisista tilanteista? Ehkäpä hän syö salaa jotain muutakin?

james-bond-nelja-yllattavaa-faktaa-4

Haluatko tietää mitä muuta Bond syö alkuperäisten kirjojen mukaan? Tsekkaa edellinen juttumme tästä.

5. Bonuksena ohessa uusimman elokuvan traileri.

Lähde: www.ign.com