Englannin Valioliigan käynnissä oleva kausi on ollut harvinaisen traaginen. Vain muutaman kuukauden sisään on tapahtunut jo kaksi lento-onnettomuutta, jotka ovat vaatineet useita ihmishenkiä.

Lokakuussa Leicesterin pääomistaja Vichai Srivaddhanaprabhan helikopteri putosi King Power Stadiumin pysäköintipaikalle. Pidetty thaimaalaismiljardööri ja neljä muuta koneen kyydissä ollutta kuolivat välittömästi.

Viime viikon maanantai (21.1.) kuultiin uusi suru-uutinen, kun selvisi, että hyökkääjä Emiliano Salaa kuljettanut pienlentokone oli kadonnut Englannin kanaalin yllä.

28-vuotias argentiinalainen oli matkalla Cardiffiin, joka oli hankkinut hänet Ranskan liigan Nantesista. Huhujen mukaan Sala ei olisi halunnut siirtyä Valioliigan putoajaehdokkaan riveihin. Ennen siirtoa Sala oli viimeistellyt Ranskan liigassa 12 maalia.

Kadonnutta yksityiskonetta etsittiin useita päiviä tuloksetta. Kun poliisi ilmoitti etsintöjen lopettamisesta, useat maailman huippupelaajat nostivat aiheesta metelin.

Etsintöjen jatkamista vaati esimerkiksi Salan maanmies Lionel Messi.

– Koska on mahdollisuus, toivon sirpale, pyydän älkää lopettako etsimistä. Voimia perheellenne ja ystävillenne, Messi kirjoitti Instagramissa tunnisteella #prayforsala.

Messin lisäksi vaatimuksia ovat esittäneet esimerkiksi Gonzalo Higuain, Sergio Aguero ja Gianluigi Buffon.

Jättisumma kasassa

Vetoomusten lisäksi Salan etsimiseksi on kerätty myös huomattava määrä varoja. Gofundme-sivuston mukaan rahaa on kasassa jo yli 330 000 euroa.

Keräykseen on osallistunut yli 4 000 ihmistä, ja heidän joukossaan on esimerkiksi jalkapalloilijat Kylian Mbappe 30 000 eurolla ja Adrien Rabiot 25 000 eurolla.

Lisäksi Ranskassa on kerätty jo 80 000 nimeä adressiin etsintöjen jatkamiseksi.

Myös Salan perhe on vaatinut etsintöjen jatkamista, koska uskovat, että argentiinalainen voisi olla vielä elossa. He ovat myös pyytäneet, ettei Salalle järjestettäisi hiljaista hetkeä Cardiffin tai Nantesin otteluissa.

80 tuntia etsintöjä

Salan etsinnät ovat olleet varsin epätoivoisia alusta asti. Guernseyn entinen satamamestari on sanonut, että etsinnät ovat kuin neulan etsimistä heinäsuovasta, kun ei edes tiedä heinäsuovan olinpaikkaa.

Katoamisalueella meri on pahimmillaan jopa 140 metriä syvää ja erittäin kylmää.

Pientä yksityiskonetta on etsitty kolmen lentokoneen ja viiden helikopterin voimin yhteensä 80 tuntia.

Katoamisen hyytävyyttä lisäävät myös Salan koneesta lähettämät Whatsapp-viestit. Hän sanoo niissä muun muassa, että kone vaikuttaa olevan huonossa kunnossa ja vaarassa pudota.

– Isä, olen todella peloissani, Sala sanoo ääniviestissä.

Artikkelin pääkuva: Shutterstock