Voit halutessasi ostaa pramean teemasängyn usealla tuhannella eurolla… tai sitten nikkaroida sellaisen itse halvalla.

Nokkela perheenisä Eric Strong ei halunnut kuluttaa tuhansia nuorimman poikansa uuteen sänkyyn tämän kasvaessa ulos vanhan sänkynsä mitoista. Luvattuaan pojalleen ”siisteimmän sängyn ikinä” Strong sai loistavan idean kyhätä Ikean tarvikkeista kaikkien aikojen lastensängyn: korkealle sijoitettu peti; oma palloleikkisysteemi; kätketty soppi, jossa vakoiluikkuna, sekä erittäin jännittävä pako-ovi.

Miten kaikki on tehty? Projektin alkuun sattamiseksi tarvitaan kolme Ikean tuotepakkausta: Kura-sänky, Trofast-säilytysjärjestelmä sekä Besta-hyllykkö.

isa-loi-ikea-tarvikkeista-upean-lastensangyn-2

Strong hankki kaksi Kura-sänkysettiä, joista toisen hän käytti yksittäisinä osina paneeleina ja muina elementteinä sängyn kokoamisessa.

Ilman etukäteen tehtyä suunnitelmaa hän kokosi sängyn erilliset osaset (liukumäen, vuodeosan, piilotilan ja kaiken muun) käyttäen pari tuntia illasta projektiin noin kahden kuukauden ajan. Lopulta hän napsautti kaikki erilliset osaset kasaan vain neljässä tunnissa.

Ta-daa!

isa-loi-ikea-tarvikkeista-upean-lastensangyn-3

Lopputuloksena on uskomaton lastensänky, joka ei ainoastaan näytä harvinaisen tyylikkäältä vaan on myös todella hauska muksujen leikkilaitteena.

Salaovi aukeaa tietystikin kirjahyllyn kautta…

…ja se johtaa salaiseen soppeen, jossa on väriä vaihtavat LED-valot (Ikean tuotteita nekin).

Lapset voivat leikkiä liukuradan kanssa, joka lähettää pallot alakertaan.

…tai kiivetä ulos salaisesta uloskäytävästä!

Kaiken kaikkiaan tämän vertaansa vailla olevan sängyn rakentaminen maksoi noin 700 euroa, Strong kertoi Huffington Post -lehdelle. Ainoat materiaalit, jotka Strong joutui hankkimaan muualta kuin Ikeasta, olivat vaneriset tukirimat, liukumäen luistava päällyste sekä satunnaiset lisätarvikkeet rautakaupoista.

Koska Strong ei piirtänyt tarkkaa suunnitelmaa sängylleen etukäteen luottaen vain omaan luovuuteensa, hän ajattelee, että kuka tahansa voi koota mieleisensä Ikea-sängyn. Ideat ja vaikutteet, joita intohimoinen ”Ikea-hakkereiden” yhteisö internetissä jakaa, helpottavat tuntuvasti kaikkia, jotka ovat kiinnostuneita rakentamaan kustomoidun työpöydän, kaapin tai jopa lavuaarin tyystin tavallisista tarvikkeista.

Parasta on tietysti se, että tunnet itsesi todelliseksi tee-se-itse guruksi, kun onnistut saamaan haluamasi huonekalut paljon halvemmalla kuin hankkiessasi valmiin paketin.

”Tämän tyyppiseen nikkarointiin ei vaadita mitään erityistaitoja”, Strong vakuuttaa. ”Sen sijaan tarvitaan paljon kärsivällisyyttä. Mutta se kyllä palkitaan.”

Katso videolta kuinka isä loi ikea-tarvikkeista upean lastensängyn!

Lähde: www.huffingtonpost.com