Sukkahousuniksit ovat Suomessa oma hulvaton niksilajinsa. Niksi-Pirkan nettipalstallakin on satoja niksejä.

Suomessa sukkahousut ovat nikseihin käytetyistä välineistä ylivoimaisesti suosituin, sillä sukkahousut sopivat ominaisuuksiensa ansiosta varsin moneen asiaan.

Ne ovat joustavat, ohuet ja niitä löytyy eri väreissä ja paksuuksissa. Ne myös menevät helposti rikki, eikä säästäväinen suomalainen mielellään haaskaa hyvää materiaalia, vaan uusiokäyttää sukkahousut kekseliäällä tavalla.

Tässä hullut sukkahousuniksit top 10:

1. Käsien kannattelija:

Jos kädet väsyvät tietokoneella työskennellessä, voi naulata sukkahousut vyötäröstä kattoon ja solmia lahkeet ranteisiin. Näin saa kannateltua käsiä naputtelun aikana.

2. Kaukosäätimen säilyttäjä:

Kun pujottaa television kaukosäätimen sukkahousunlahkeeseen ja ripustaa sukkahousut roikkumaan katosta lähelle sohvaa, kaukosäädin on aina varmassa tallessa.

3. Sukkasäilö pesukoneessa:

Syökö pesukone sukista toisen parin? Kun sulloo sukat sukkahousuihin ennen pesua ja solmii sukkahousut kiinni, kaikki sukat löytyvät pesun päätteeksi.

4. Jumppanauha:

Käytetyistä sukkahousuista saa jumppanauhan, joka on tarvittaessa helppo solmia lenkiksi esimerkiksi jalkaliikkeitä varten.

5. Aurinkorasvan selkään levittäjä:

Jos ei ole apuria, joka levittäisi selkään aurinkorasvaa, voi käyttää sukkahousuja apuna.

6. Syöttinä kalastuksessa:

Syöttitahnan sijaan voi lohestuksessa käyttää sukkahousun sisälle kääräistyä koiran kuivamuonanappulaa. Sukkahousu tarttuu hyvin koukkuun ja kuivamuonan tuoksu houkuttaa lohia.

7. Suojapäähine hirvikärpästen varalle:

Jos hirvikärpäset haittaavat metsässä liikkumista, sukkahousut ovat avuksi. Kun leikkaa sukkahousujen reiät silmien, suun ja nenän kohdalle, laittaa sukkahousut päähän ja kiristää ne kaulan kohdalta, hirvikärpäset eivät pääse hiuksiin.

8. Akkuporakoneen kannattelija:

Kun leikkaa sukkahousuista varpaankärjen auki, sujauttaa akkuporakoneen sukkahousuun ja sitoo sukkahousut vyöksi, porakone kulkee kätevästi mukana ja pysyy käden ulottuvilla.

9. Pikkukoiran kurapuku ja talutushihna:

Kun leikkaa sukkahousujen toiseen lahkeeseen kuusi reikää (koiran jaloille, päälle ja hännälle) ja sujauttaa koiran tähän lahkeeseen, voi koiraa ulkoiluttaa sukkahousun toisesta lahkeesta kiinni pitäen.

10. Kätevä kestovihannespussi:

Ohuista sukkahousuista saa kaksi kestovihannespussia leikkaamalla lahkeet irti. Kun lahkeet ottaa kauppaan mukaan, voi laittaa punnittavat hedelmät tai vihannekset lahkeeseen hedelmäpussin sijaan.

Tiedätkö muita hauskoja sukkahousuniksejä?

Lähde:
www.pirkka.fi
www.mtv.fi