Suomalaiset syövät vuodessa jäätelöä noin 13 litraa henkeä kohden ja tästä luonnollisesti iso osa nautitaan kesäkuukausien aikana.

Mikä maku tulee ensimmäisenä mieleen, kun ajattelet jäätelöä? Pekoni, kananmunat, homejuustojäätelö? Usko tai älä, nämä ovat jäätelömakuja maailmalla ja pikku hiljaa myös meillä Suomessa.

Äänekoskelainen keittiömestari Tommi Lindholm ryhtyi keväällä kokeilemaan, millaista jäätelöä homejuustosta saisi. Ensimmäiset version eivät kuulemma kestäneet päivänvaloa, eikä keittiömestari itsekään halunnut niitä maistaa. Mutta koska suomalainen sisu on maineensa arvoinen, lopputuloksena oli jäätelö kotimaisesta laktoosittomasta maidosta, kermasta ja homejuustosta.

Homejuustojäätelöä kokeilleiden mielestä maku on ollut hyvä, mutta hämmentävä. Moni onkin kysellyt, miten suolainen juusto voi olla makea ja hyvänmakuinen.

Ulkomaalaisia suomalaiseen suuhun sopivat jäätelömaut, kuten salmiakki tai lakritsi, ihmetyttävät vuodesta toiseen, mutta osataan sitä maailmalla omituisten jäätelömakujen saralla, vai mitäpä tuumaat näistä?

1. Aamiaisjäätelö – pekonia ja kananmunia…

homejuustojaatelo-uskaltaisitko-kokeilla-2

2. Skotlannin ylpeys, haggis, myös jäätelönä totta kai!

homejuustojaatelo-uskaltaisitko-kokeilla-5

3. Mustekalanmakuinen jäätelö. Hmm.

homejuustojaatelo-uskaltaisitko-kokeilla-6

4. Oluenmakuinen jäätelö. Tätähän voisi maistaa!

homejuustojaatelo-uskaltaisitko-kokeilla-7

5. Maistuisiko hummeri jäätelön muodossa?

homejuustojaatelo-uskaltaisitko-kokeilla-4

Lähde:
www.yle.fi
www.stylist.co.uk