Suomessa on vuoden aikana kehitetty monia sovelluksia, joilla hävikkiruoka löytäisi tiensä ravintoloista nälkäisten kuluttajien luo. Eniten ruokahävikkiä tulee buffetravintoloista.

Ruokahävikkipalveluiden kautta ravintolat ja kahvilat voivat myydä hävikkiuhan alla olevia tuotteitaan palvelun käyttäjille kohtuuhintaisina take away -annoksina ja vähentää siten ruokahävikkiään. Ruoka-annosten hinta on yleensä 3–6 euroa.

Jos jääkaapissa näkyy pelkkä valo, eikä kokkaaminen innosta, voi kokeilla ravintoloiden kohtuuhintaista jämäruokaa hyvillä mielin.

Hävikkiruokapalveluiden verkosto laajenee jatkuvasti Suomessa. Maaliskuun lopussa lanseerattiin Lunchie-mobiilisovellus, jonka idea syntyi vuonna 2015 kalliolaisessa kellarissa Helsingissä. Lunchiessa on mukana ravintoloita Helsingin lisäksi mm. Tampereelta ja Kuopiosta. Hävikkiruokapalvelu ResQ toimii puolestaan 13 kaupungissa Suomessa, kolmessa kaupungissa Ruotsissa, sekä Virossa ja Hollannissa. Tampereella toiminta alkaa tänään.

Hävikkiruokapalvelut ovat saaneet erinomaisen vastaanoton toimipaikoissaan, ja usein jo ensimmäisen toimintaviikon aikana tuhannet käyttäjät ovat liittyneet palveluun.

Joko olet kokeillut jotain hävikkiruokapalvelua?

Tällainen on Lunchie:

Näin toimii ResQ:

Lähde:
www.b2b.lunchie.fi
www.resq-club.com