Tunnetko alkuhärän ja dodon? Tiesitkö näiden kummallisuuksien olemassaolosta? Maailmaan on mahtunut monenlaisia sukupuuttoon kuolleita lajeja, joita emme olisi osanneet kuvitellakaan…

Hämmästyttävät kadonneet eläinlajit:

1. Kvagga (Equus quagga) oli Etelä-Afrikassa elänyt seepran alalaji, joka näytti seepran ja hevosen risteytykseltä

2. Stellerinmerilehmä oli Beringinsalmen läheisyydessä elänyt sireenieläimiin kuulunut nisäkäs. Laji kuoli sukupuuttoon jo 1700-luvun lopulla.

3. Siivetönruokkeja löytyi mm. Kanadasta ja Brittein saarilta, mutta myös Norjasta ja Grönlannisa asti

4. Lähi-idässä ja Keski-Aasiassa elänyt Kaspiantiikeri kuoli sukupuuttoon 70-luvulla

5. Megaloceros giganteus eli jättiläishirvi eli hyvin kauan sitten, lajin viimeisten yksilöiden on ajoitettu eläneen n. 5700-luvulla ennen ajanlaskun alkua. Jättiläishirveä ei kutsuttu jättiläiseksi huvin vuoksi – uroksen säkäkorkeus oli kaksi metriä!

6. Kiinanjokidelfiini eli baiji oli lähes sokea valaslaji. Se on ns. elävä fossiili, sillä baiji on säilynyt esihistoriallisesta ajasta sukupuuttoon kuolemiseen asti lähes samanlaisena.

7. Alkuhärkä (Bos primigenius) oli villi nautaeläin, ja kaikkien nykyajan nautojen esi-isä

8. Luojaleijona oli kaikkein suurin leijonalaji, joka kuitenkin kuoli sukupuuttoon n. 10 000 vuotta sitten

9. Dodo eli tarkemmin mauritiuksendodo tai drontti, oli lentokyvytön lintu, joka eli ainoastaan Mauritiuksen saarella. Ihmisen toiminta hävitti drontit.

10. Megatherium americanum tunnetaan englanniksi nimellä giant ground sloth – kyseessä oli siis jättiläiskokoinen laiskiaisen sukulainen. Nämä massiiviset elukat saattoivat painaa jopa neljä tonnia!

11. Lutra lutra whiteleyin eli japanilaisen jokisaukon turkkia pidettiin suuressa arvossa, ja se metsästettiin sukupuuttoon 1900-luvulla

12. Elefanttilintu oli strutsilintuihin kuulunut nimensä mukaisesti jättimäinen lintulaji, joka eli ainoastaan Madagaskarin saarella

Lähde: lockerroomvip.com