Upeat maailmat ja maisemat, joita näemme Disneyn elokuvissa ovat kuviteltuja ja keksittyjä paikkoja. Inspiraatio näihin kuviteltuihin paikkoihin on kuitenkin lähtöisin oikeasta elämästä ja oikeasti maailmasta.

Disneyn omat suunnittelijat ovat oman näkemyksensä mukaan luoneet maailmansa, mutta kun oheisia kuvia katsoo, on melkoisen selkeää, että ainakin osittain on näistä paikoista luotu Disneyn satujen ja elokuvien tapahtumapaikat. Todellisuus on tarua ihmeellisempää. Jos olet todellinen Disneyn elokuvien fani, niin pääset kokemaan nämä satujen maailmat oikeassakin elämässä!

1. Prinsessa Ruususen Linna, Neuschwansteinin linna, Baijeri, Saksa

Prinsessa Ruususessa ollut kuninkaallinen linna sai inspiraationsa tästä saksalaisesta linnasta. Sen on rakentanut Ludwig II Bavariassa vuonna 1892 kunnianosoituksena lempisäveltäjä Richard Wagner. Ludwig oli taiteen ystävä, muttei varmaan eläessään olisi arvannut, että hänen linnansa nähdään vuosien päästä Disneyn legendaarisessa elokuvassa.

disneyn-satujen-maailmat-ovat-oikeita-1

disneyn-satujen-maailmat-ovat-oikeita-2

2. Kaunotar ja Hirviö, Alsace, Ranska

Tämä pieni kylän keskusaukio toimi inspiraationa Kaunottaren ja Hirviön maisemille. Tämä kylä nimeltä Alsace sijaitsee Koillis-Ranskassa, joka on myös saanut vaikutteita sen saksalaisesta poliittisesta hallinnosta. Tämän vuoksi kylässä on vaikutteita sekä Ranskasta että Saksasta.

disneyn-satujen-maailmat-ovat-oikeita-3

disneyn-satujen-maailmat-ovat-oikeita-4

3. Aladdin, Taj Mahal, Intia

Aladdin-elokuvassa nähty sulttaanin palatsi on saanut inspiraationsa intialaisesta Taj Mahal-rakennuksesta. Tämä kuuluisa palatsi saattaa monien mielestä olla palatsi, mutta alunperin se olikin hallitsija Shah Jahanin rakennuttama suuri hautapaikka, jonka rakentamisen hän aloitti vuonna 1632 lempivaimollensaan. Tämä ikoninen hautapaikka on vuorattu valkoisella marmorilla sekä on upeiden puutarhojen ympäröimä.

disneyn-satujen-maailmat-ovat-oikeita-5

disneyn-satujen-maailmat-ovat-oikeita-6

4. Pieni Merenneito ja Chateau De Chillon, Genevenjärvi, Sveitsi

Tämä Prinssi Ericin linna on sanaut alkulähteensä Sveitsistä Genevestä. Tämä linna on Rooman valtakunnan ajoilta, jolloin sieltä tarkkailtiin tietä, mikä vie Alppien läpi. Tämän linnan sijainti järven rannalla on täydellinen ympäristö minkä tahansa sadun maisemalle.

disneyn-satujen-maailmat-ovat-oikeita-7

disneyn-satujen-maailmat-ovat-oikeita-8

5. Lumikki, Segovian Linna, Espanja

Lumikin kuningattaren linnan esikuva oli Segoviasta löytynyt Keski-Espanjassa sijaitseva linna. Espanjan kuninkaalliset käyttivät linnaa vuosisatojen ajan, kunnes se vauroitui pahoin tulipalossa vuonna 1862. Se sijaitsee jyrkänteellä kahden joen välissä.

disneyn-satujen-maailmat-ovat-oikeita-9

disneyn-satujen-maailmat-ovat-oikeita-10

Lähde: www.boredpanda.com
Kuvalähteet: Disney