Suomesta löytyy kulttuuriratikkaa ja ravintolaratikkaa. Maailman ensimmäinen ratikkasauna avattiin kuitenkin Milanossa, Italiassa.

italialaiset-rakensivat-ratikkasaunan-la-bella-sauna-1

Saapasmaan kansa tunnetaan hulluista ideoista muotoilun saralla. Heidän uusin luomuksensa varmasti miellyttänee meitä suomalaisia – italialaiset rakensivat ratikkasaunan!

Kylpylöistään tunnettu QC Termemilano on kehitellyt ihastuttavan ratikkasaunan. Vaikkei kyseinen ratikka liiku raiteilla, siitä löytyvät kaikki perinteisen raitiovaunun ominaisuudet.

italialaiset-rakensivat-ratikkasaunan-la-bella-sauna-2

Tämän uniikin ratikan sisus on puuta ja kyseessä on perinteistä vaunua tyylikkäämpi ja luonnollisesti kuumempi tapaus. Melkein kuin kunnon kylpyläsauna kiuaskivineen ja saunanlauteineen. Ratikkasaunassa kylvetään 60–100 asteen lämpötilassa ja saunomisen ohella voi nauttia komeista maisemista ratikan suurten ikkunoiden ansiosta.

italialaiset-rakensivat-ratikkasaunan-la-bella-sauna-3

Ratikkasaunalla haluttiin todistaa, ettei julkinen liikenne ole suinkaan aina stressaavaa – ja mikäpä olisi saunaa rentouttavampi paikka.

italialaiset-rakensivat-ratikkasaunan-la-bella-sauna-4

Millainen olisi suomalainen ratikkasauna? Kai se ainakin kolkuttelisi pitkin kaupunkia pysähtyen talvisin avantouintipaikoilla ja kesäisin uimarannoilla?

Haloo, Helsinki! Missä viipyy kotoinen ratikkasaunamme?

Lähde: www.luxatic.com